Selecteer een pagina

Over ons

Het bureau is voornamelijk werkzaam in de renovatie en kleinschalige woningbouw. Onze affiniteit ligt bij het herinrichten van bestaande woningen waarbij de woning wordt vergroot met een aanbouw of opbouw. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het bouwtechnisch én kostenefficiënt uitwerken van projecten. Ons bureau verzorgt zelf de bouwfysische berekeningen hierdoor kunnen tijdens het ontwerpproces controles gehouden worden wat betreft de energiehuishouding. Zo ontstaat een uiterst efficiënt en helder ontwerp. Naast de gebruikelijke ontwerpprocessen en bouwmethoden zal het bureau zich steeds meer richten op de volgende speerpunten:

 

Duurzaam
Vertaald naar onze branche betekent duurzaam; gebruik makend van natuurlijke energiebronnen; onuitputtelijke grondstoffen; geheel recyclebare materialen; lokale- producten en arbeid.

 

Innovatie
Op de hoogte zijn van de laatste productieprocessen en de daaraan gerelateerde prefab mogelijkheden. Onderzoeken en uitwerken van nieuwe detailleringen waarmee minder materiaal benodigd is. Gebruiken van materialen uit andere industrieën. Energie-efficiënte installaties toepassen.

 

Creativiteit
Gebruikmaken van de natuurlijke elementen in de omgeving. In een vroeg stadium een zo kort mogelijk leidingverloop bepalen zodat materiaal en energie bespaart wordt. Form follows function; de vorm en indeling van een gebouw wordt in sterke mate bepaald vanuit de functie van een gebouw of een gedeelte daarvan.