023-2022354
Selecteer een pagina

Dakopbouw en ontwerp interieur

Haarlem, Kleverpark

Verticale pannengevel

De bewoners van een woonhuis in de Kleverparkbuurt te Haarlem hadden de wens een extra verdieping te realiseren. Er werd ons gevraagd een ontwerp voor de dakopbouw te maken en de omgevingsvergunning aan te vragen. Aan deze kant van de straat mag volgens het bestemmingsplan een dakopbouw geplaatst worden waarbij de voorgevel 1 meter terug ligt ten opzichte van de oorspronkelijke gevel waarbij een incidentele inspringing mogelijk is. Echter staan, verderop aan dezelfde kant van de straat, woonhuizen met een schuin antraciet kleurig dak. Om toch een samenhangend geheel te creëren hebben we gekozen voor dezelfde kleur dakpan maar dan  in het verticale vlak waarbij we ter hoogte van de voordeur de opbouw naar voren hebben laten inspringen.

Optimale plattegrond

Tijdens het ontwerpproces streeft ons bureau altijd naar een optimale plattegrond waarin de wensen van de opdrachtgevers worden meegenomen en de kennis van ons kantoor de toegevoegde waarde toont in het uiteindelijke ontwerp. Zo ook in deze opbouw waarin 1 ruime slaapkamer en een zeer ruime gasten slaapkamer annex studeerkamer is bedacht. De badkamer is toegankelijk vanaf de hoofdslaapkamer en vanaf de gang, in het geval er gasten blijven slapen. De seperate wc is gewoon vanaf de gang bereikbaar. Door de maximale benutting van het bestemmingsplan middels de inspringing, hebben we de tweede verdieping nog met 2m² weten te vergroten.

Ontwerp plattegrond dakopbouw

Heeft u een verbouwingsplan dat u met Bureau Zondervan wilt bespreken?

We komen graag bij u langs om vrijblijvend kennis te maken. Tijdens dit oriënterende kennismakingsgesprek geven we u inzicht in het ontwerpproces, het bouwtraject, de bouwkosten en vertellen we meer over ons bureau.

Andere projecten